“Ge inte upp!” Ny bok

“Ge inte upp!” Ny bok

Att läsa en bok som berör på djupet är ovanligt. I egenskap av författare till flera böcker vet jag vet hur svårt det kan vara att “få till det”, särskilt om man ska berätta något svårt minne eller beskriva händelser som kanske andra människor helt enkelt vägrar att tro på.
En sådan bok är “Ge inte upp! – från misshandlad anstaltsunge till mästare i kampsport” av Kurt Durewall. Kurts bok kom ut för några veckor sedan på eget förlag, dessvärre fick Kurt aldrig hålla den i handen själv. Helt i onödan fick han ett virus som mycket snabbt knäckte hans järnhälsa hösten 2013. Annars skulle han fyllt 90 i april i år!
Kurt var en förebild för mig och min familj, denne okuvlige, humoristiske och ständigt nyskapande man med så många järn i elden att man blev avundsjuk.

Dock ej avundsjuk på hans uppväxt – en fruktansvärd samling minnen som får en att gråta. Hur kunde man behandla barn på ett dylikt vis på anstalter – pedofili, misshandel, tortyr och allmän förnedring – beskriven på ett rakt och tydligt språk utan dramatiska känsloutbrott. Ett reportage från helvetet. (Händer det fortfarande?)

Och sedan fortsättningen på hans liv, hur han via kampsporten blivit en legend och nydanare, pressfotograf, innovatör inom ergonomi och skapare av Durewall-metoden etc. Jag minns i höstas när han 89 år gammal berättade att han nu höll på att utveckla helt nya ergonomiska metoder och att han hade material för minst (!) två böcker till.
Boken är en underbart spännande läsning och spänner över stora delar av 1900-talet och dess kända profiler – bl a Ingemar Johansson och den berömda matchen 1958 – och Kurts entreprenörserfarenheter m m. Den andas ett jäklar anamma som fler borde inspireras av!
Än så länge köper du den direkt från www.kurtdurewall.com
Köp den!

About the author

ult administrator