Är affärsidétävlingar bra som inspiration?

Är affärsidétävlingar bra som inspiration?

Brewhouse Award

Sedan 2008 (tror jag det var) har jag medverkat i juryn på en av Sveriges största kreativa affärsidétävlingar. Från början hette den My Mission, sedan några år heter den Brewhouse Award, www.brewhouse.se

Det har varit ett av de roligaste uppdragen att jobba med! Inte bara alla spännande, knäppa eller genialiska idéer, utan också det faktum att själva idégivaren är så viktig.
Jurymedlemmen får i god tid ett antal idéer att bedöma via nätet, dessa bedöms samtidigt av någon annan medlem så att det blir en ”fair” chans att få olika åsikter belysta. Några idégivare blir sedan utvalda som finalister och ska pitcha sin idé i finalen, där vi i juryn sitter och lyssnar och sedan kan ställa frågor under några minuter. Idégivarna brukar vara mellan ca 16 år och 88!

Oj vilken skillnad på idé – idégivare – pitch! Och i slutändan är det faktiskt så att idégivaren påverkar otroligt mycket vilken ”hemgång” den får hos juryn.

Och nu till det viktiga. Vi är ca 45 personer i juryn och representerar helt olika branscher, allt från professorer, konstnärer, entreprenörer, kreatörer, VD:ar, konsulter, sångare, hantverkare, författare, advokater, restauratörer… En otroligt rolig samling att nätverka i. Poängen är att med så många olika infallsvinklar från olika erfarenheter och kompetensområden, så blir resultatet verkligen genomarbetat – och sant.

Det är alltså den 19 januari som vi firar finalen och finalisterna får reda på vem som vann (pengar och plats i inkubator samt säljcoachning bl a). Och vilken vinst det är att vara medlem i en så fantastisk jury!

Du som är sugen på att tävla – tävlingen är öppen för alla, kolla webbsajten kring september och delta. Du blir inspirerad och du inspirerar andra!

Så svaret på rubrikens fråga är – ja! Tävla så ofta du kan!

About the author

ult administrator

Leave a Reply