Ett CV är faktiskt inte ett CV – såvida du inte bevisar nyttan av dig.

Ett CV är faktiskt inte ett CV – såvida du inte bevisar nyttan av dig.

CV – historiska data

Det är ett hysteriskt fokus på att skriva CV i dessa dagar.
Det ges kurser, coachning både analogt och digitalt, du kan få någon som går igenom CV:t, du kan ladda ned exempel osv.

Ditt CV används som en slags entrébiljett för att överhuvudtaget få träffa en rekryteringskonsult. Utan CV – släng dig i väggen.

Men vad är egentligen ett CV? Det är en uppräkning av vad du historiskt har lyckats hantera vad gäller (eventuell) utbildning och funktion eller position. Om du helt vill ändra inriktning i framtiden av någon anledning så tittar alla på ditt CV och vågar inte tro på vad du kan göra i den önskade riktningen. Alltså blir du bortvald. Du är nykläckt som en kyckling.

Jag träffade en otroligt kompetent kvinna som sorgset sade att när hon sökte jobb så sade rekryteraren att hennes CV var för ”spretigt” – det gick inte att finna en röd linje i hennes olika ”positioner”.  Och då vet jag att hon är superkompetent på vad hon än sätter tänderna i och levererar resultat som går utöver det vanliga. Hon har helt enkelt gått i en fälla vad gäller hennes egen önskan att välja olika inriktningar – stor nyfikenhet, ambition och tillit till egen förmåga lönar sig dåligt alltså.
Eller saknar rekryteraren fantasi? Eller vågar inte föreslå en kandidat med ”spretigt” CV? Eller företag vågar inte i sin tur?

Så vad göra?
1. Istället för att fokusera på historiska data – berätta vad du gjort för nytta, medfört, förändrat, fixat, byggt, startat, kreerat, uppfunnit, avslutat, sålt, köpt, drivit på…
2. Berätta vilka egenskaper du använt för att medföra denna nytta – uthållighet, nyfikenhet, ambition, målmedvetenhet, stresstålighet, samarbetsförmåga i svåra situationer, vågat hantera konflikter, drivit mot mål, jobbat bra i kaos eller i ordning och reda…
3. Undersök vad företaget står för där du söker jobb och koppla dina förmågor mot deras behov – de måste ju få ett gott skäl att anställa just dig.

Och du.
Precis detta använder du givetvis också i löneförhandling – vilken nytta medför du? Det är det du förhandlar kring.

(PS Detta kallas att sälja sig – men inte kränga. Du kan inte kränga dig själv märk väl, du skulle må fruktansvärt dåligt då.)
Dessvärre kan man inte skriva ett vettigt CV som företagare. Tala om spretigt med alla förmågor!
Jag har aldrig skrivit ett CV och vet inte ens hur man gör (ironi).
Däremot är jag fena på att leverera resultat.

About the author

ult administrator

2 Comments so far

Yvette GustafssonPosted on4:08 f m - feb 8, 2018

Det var fantastiskt skoj att sitta ned med en rekryterare och prata om tidigare anställningar. ”Jaha, och det där, hur länge var du där?” ”Ja, det var ett skolprojekt, jag var där fem gånger med varje klass.” ”Jaha… och mellan vilka dagar..? ”Ja, alltså, fem. En dag i veckan i fem veckor.” Och så vidare. Stor fokus på datum, så jag fyllde i nitiskt via LinkedIn vad jag gjort de senaste åren och tryckte på ”skapa pdf”. Sju sidor blev det.

    ultPosted on11:29 f m - feb 8, 2018

    Yvette, det låter vansinnigt tycker jag! Gäller det att fylla kalendern så man inte har några oroväckande luckor? En rekryterare ska ju hjälpa till att värdera hur personen matchar jobbet – inget annat. Jag har träffat så många besvikna jobbsökare som uppfattar att rekryteraren faktiskt inte ens förstår den specialkompetens som den sökande besitter eller vet hur de ska bedöma den. Ett dyrt lotteri för kundföretaget alltså…

Leave a Reply